Open Brief aan SP Bernheze

Beste mensen van SP Bernheze,

Tot onze grote schrik lazen wij – enkele antifascisten uit Eindhoven en Tilburg – via het Brabants Dagblad over de dreigmails die jullie hebben ontvangen vanwege jullie enquête in Heesch rond de opvang van asielzoekers. Het is schandalig dat vreedzame politieke activiteit openlijk doelwit wordt van extreemrechts.

We begrijpen intussen dat de politie jullie verzoek om bescherming niet inwilligt en dat jullie daarom de activiteit hebben afgeblazen. Wij vinden dat erg zuur, maar snappen het veiligheidsargument. We denken echter dat het van belang is om niet te wijken voor extreem-rechtse intimidatie. Wij willen daar graag bij helpen. Wij zijn zelf geen SP-ers en hebben met jullie partij allerlei meningsverschillen, ook rond asielzoekers. Maar we vinden het belangrijk om tegenover opkomend extreem-rechts voor jullie op te komen. Het gaat om de vrijheid om politiek actief te zijn, het gaat om de ruimte die we hebben om op straat politiek actief te zijn. Die mogen we ons niet laten afpakken. Vandaag zijn jullie doelwit, morgen een andere groepering, en overmorgen wijzelf. We hebben elkaar dus ook nodig.

Daarom hebben we het volgende voorstel. Als jullie zouden besluiten om alsnog met jullie enquête verder te gaan, willen wij graag ter plekke aanwezig zijn om wat sterker te staan. Met iets meer mensen rond jullie kraam is de kans dat vervelende mensen moeilijkheden zoeken kleiner. Dan staan we allemaal steviger en zien extreem-rechtse figuren dat linkse mensen niet wijken voor hun intimidatie. We komen niet als knokploeg of iets dergelijks. Het doel is geenszins om een confrontatie te zoeken. Met een wat grotere, weerbare groep maken we samen duidelijk dat linkse mensen niet wijken voor fascistische dreigementen. Dat is in ons gezamenlijk belang.

Wij zien jullie reactie met grote aandacht tegemoet. We begrijpen het als jullie niet meteen vol vertrouwen ‘ja’ zeggen. We kennen elkaar immers nog niet. Voor reactie, vragen en dergelijke zijn wij te bereiken via ons e-mailadres: afanoordbrabant@riseup.net

Met vriendelijke groet

AFA Tilburg
https://www.facebook.com/AFATilburg/

AFA Eindhoven
https://www.facebook.com/AFAEindhoven/

Gezamenlijke website: http://afanoordbrabant.noblogs.org

Comments are closed.