Solidariteitsactie met Afrin: verslagje

Overgenomen van: https://autonomenbrabant.nl/2018/02/26/solidariteitsactie-met-afrin-verslagje/

Gisteren vond een protestactie plaats tegen de aanvalsoorlog van Turkije tegen Koerden en anderen in Afrin. Tussen de zestig en honderd mensen deden mee, in de kou en onder toezicht van een grote, intimiderende politiemacht.

De actie bestond uit toespraken en muziek waarop mensen dansten. Naast de Alevitische Kulturele Vereniging die de actie organiseerde en een spandoek met ‘Afrin is niet alleen – wie zwijgt stemt toe’, waren er vlaggen van Rood (SP-jongeren), AFA en een zwart-rode anarchistische vlag. Doorbraak was er ook, met een fraai spandoek. Er waren borden tegen de aanval. Op sommige werd Erdogan met Hitler vergeleken. Dat vond de politie niet goed, die moesten weg. Enkele mensen met Turkse vlaggen kwamen een beetje provoceren. Politie stuurde ze weg, verdere moeilijkheden bleven uit.

Uitgebreider verslagen op Doorbraak http://www.doorbraak.eu/venlo-krachtige-alevitische-demonstratie-turkse-invasie-afrin/ en op Ravotr https://www.ravotr.nl/2018/02/26/venlo-goede-solidariteitsactie-met-afrin/

Comments are closed.